CBRN detekcija - Bruker Daltonics

Meridian je započeo saradnju sa kompanijom Bruker Daltonics još 2008. godine. I od tada je prisuta na srpskom tržištu sa ponudom uređaja za detekciju hemijskih, toksičnih materija i bioloških agenasa za Vojsku Srbije.

CBRN (Hemijske, Bioloske, Radiološke i Nuklearne) pretnje postaju sve veće za sve, najviše za vojne snage, ali takođe i jedinice spasavanja i sigurnosti na celom svetu. Moderne snage moraju biti dobro pripremljene kako bi se nosile sa ovim vrstama rizika. Ključ uspeha je u pouzdanim uređajima za ranu detekciju.

Kao lider u oblasti CBRN detekcije već 20 godina, Bruker je razumeo potrebe osoblja u odbrani i sigurnosti. Njihova pouzdana oprema i software koriste se širom sveta u ličnoj opremi, vozilima, avionima i brodovima. Uređaji firme Bruker omogućavaju kompletnu CBRN detekciju, identifikaciju i monitoring, i vrhunska tehnologija im omogućava da se mogu koristiti samostalno ili integrisani u sisteme.

Iako robusni uređaji, napravljeni su sa velikom pažnjom prema samim korisnicima, jednostavni su za korišćenje i zahtevaju minimalni nivo treninga, održavanja ili logističke podrške.